FDA: bakterie E.coli w surowym cieście

FARMAKOTERAPIA

Autor: Cosmpolitan/ rynekaptek.pl   06-07-2016, 15:27

FDA: bakterie E.coli w surowym cieście

Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) wydała ostatnio oświadczenie, w którym ostrzega przed jedzeniem surowego ciasta.

Okazało się, że w surowym cieście mogą znajdować się bakterie E.coli.

W USA odnotowano już kilkadziesiąt przypadków zachorowań spowodowanych bakterią E.coli, która znajdowała się w surowej mące.

FDA zaleca, żeby po każdym kontakcie z mąką myć ręce.

Więcej: http://www.cosmopolitan.pl/

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z FARMACJĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekaptek.pl prosto na Twój e-mail

Rynek Aptek: polub nas na Facebooku

Rynek Aptek: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

OSTATNIO KOMENTOWANE

POLECAMY W PORTALACH