Dwa nowe składniki nowej żywności

Z URZĘDU

Autor: krsio.org.pl/ rynekaptek.pl   05-08-2015, 13:29

Dwa nowe składniki nowej żywności Dwa nowe składniki żywności w obrocie

Komisja Europejska zezwoliła na wprowadzenie do obrotu dwóch nowych składników żywności.

Decyzja wykonawcza Komisji (UE) 2015/1290 z dnia 23 lipca 2015 r. zezwala na wprowadzenie do obrotu jako nowego składnika żywności rafinowanego oleju z nasion Buglossoides arvensis oraz poddanych obróbce termicznej produktów mlecznych fermentowanych za pomocą Bacteroides xylanisolvens (DSM 23964).

Więcej: http://www.krsio.org.pl/

Podobał się artykuł? Podziel się!

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z FARMACJĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekaptek.pl prosto na Twój e-mail

Rynek Aptek: polub nas na Facebooku

Rynek Aptek: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

OSTATNIO KOMENTOWANE

POLECAMY W PORTALACH