MZ: nabór na stanowisko prezesa AOTMiT

Z URZĘDU

Autor: MZ/ rynekaptek.pl   30-03-2015, 11:53

MZ: nabór na stanowisko prezesa AOTMiT Ogłoszenie o naborze na stanowisko prezesa Agencji

Ministerstwo Zdrowia ogłosiło nabór na stanowisko prezesa Agencji Oceny Technologii Medycznych i Taryfikacji. Termin składania dokumentów mija 10 kwietnia 2015 roku.

Kandydat przystępujący do naboru na stanowisko Prezesa Agencji Oceny Technologii Medycznych i Taryfikacji winien m.in. posiadać tytuł zawodowy magistra lub równorzędny w dziedzinie nauk medycznych, farmaceutycznych, ekonomicznych, prawnych lub technicznych oraz posiadać wiedzę z zakresu ochrony zdrowia oraz oceny świadczeń opieki zdrowotnej, farmakoekonomiki, systemów finansowania świadczeń zdrowotnych oraz ekonomiki zdrowia.

O zachowaniu terminu decyduje data wpływu oferty do Ministerstwa Zdrowia. Oferty nadesłane albo złożone po terminie nie podlegają rozpatrzeniu.

Kadencja prezesa Agencji trwa 5 lat. Obecnie funkcję pełni dr Wojciech Matusewicz.

Wojciech Matusewicz kieruje AOTM od kwietnia 2008 roku. Wtedy zastąpił na stanowisku pierwszego dyrektora Agencji, Waldemara Wierzbę.

Na skutek wejścia w życie ustawy z 25 czerwca 2009 roku o zmianie ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej, Agencja Oceny Technologii Medycznych zyskała osobowość prawną. To również wiązało się z koniecznością zmian organizacyjnych w AOTM. Od tej pory na czele Agencji miał stać prezes, a nie jak dotychczas – dyrektor.

W październiku 2009 roku Ministerstwo Zdrowia ogłosiło nabór na stanowisko prezesa AOTM, który wygrał dr Matusewicz.

Więcej: http://www.bip.mz.gov.pl