Opole: Tomasz Uher coraz bliżej stanowiska dyrektora oddziału NFZ

FINANSE I ZARZĄDZANIE

Autor: nto.pl/ rynekaptek.pl   12-11-2014, 10:18

Opole: Tomasz Uher coraz bliżej stanowiska dyrektora oddziału NFZ

Wszystko wskazuje na to, że nowym dyrektorem opolskiego oddziału NFZ zostanie dr Tomasz Uher, który obecnie pełni obowiązki szefa oddziału. Wcześniej był zastępcą ds. medycznych.

Do konkursu na to stanowisko, ogłoszonego przez centralę NFZ, przystąpiły trzy osoby. Najlepiej wypadł w nich dr Uher. Zgodnie z prawem wymagana jest jeszcze opinia Rady Opolskiego OW NFZ - informuje portal nto.pl.

Jej posiedzenie odbędzie się 14 listopada br.

Do konkursu przystąpili również Halina Depcik, b. prezes Szpitala Praskiego w Warszawie, wykładowca Centrum Kształcenia Podyplomowego Uczelni Łazarskiego oraz Wojciech Miciński, lekarz z Mysłowic, który jest obecnie zastępcą dyrektora Wojewódzkiego Pogotowia Ratunkowego w Katowicach.

Tomasz Uher jest specjalistą II stopnia w dziedzinie ortopedii i traumatologii narządów ruchu. Przez 15 lat pracował w Klinice Ortopedii i Chirurgii Urazowej we Wrocławiu. W 2001 r. związał się zawodowo najpierw z kasą chorych, a potem z NFZ na Dolnym Śląsku. Potem przeszedł do oddziału opolskiego Funduszu.

Więcej: http://www.nto.pl/